سرویس سیاست مشرق - هرگاه که خبری از اتفاقات عجیب در وزارت نفت منتشر میشود، اداره کل روابط عمومی آن با ادبیاتی منحصر به فرد که عصبیت در آن موج میزند همه چیز را تکذیب میکند و با حمله به منتشرکنندگان خبر، آنها را مشتی دلواپس، سیاسیکار، طرفداران بابک زنجانی و … مینامد.
تکذیبیههای وزارت نفت دیگر از مشروعیت برخوردار نیست و یکی از مهمترین نهادهای دولتی کشور این روزها با بحران عدم مشروعیت دست و پنچه برم میکند و هر تکذیبیه آن، صحت خبرهای منتشر شده را افزایش میدهد. به عنوان نمونه خرداد سال ۹۶ که خبر صادرات مجانی گاز منتشر شد، بیژن نامدار زنگنه با تکذیب پر حرارت این خبر، اعلام کرد صادرات مجانی گاز واقعیت ندارد. با این وجود خبرهای تکمیلی منتشر شده در آن روزها، نشان داد اظهارات وزیر نفت خلاف واقع است و ایران با صادرات مجانی گاز، خدمت بزرگی به ترکیه کرده است.
البته وزارت نفت در مرحله بعد و در زمانی که همه چیز عیان شده بود، به سراغ تراشیدن توجیه رفت و اعلام کرد به دلیل صدور حکم دادگاه در اختلاف گازی ایران و ترکیه، بابت صادرات گاز به این کشور پولی دریافت نمیشود.
بیشتر بخوانید:
توجیه تراشیهای وزارت نفت برای سرپوش گذاشتن بر ضعف دفاع در دادگاهی بود که ترکیه شاکی بود و ایران متشاکی. ترکیه که گازبهای صادراتی ایران را گران میدانست به دادگاه شکایت برد و به دلیل ضعف وزارت نفت در دفاع از قیمت گاز صادراتی، ایران دو میلیارد دلار محکوم شد که وزارت نفت به ازای این پول، صادرات گاز به ترکیه را مجانی کرد.
یکی دیگر از تکذیبیههای دردسرساز این وزارتخانه به موضوع کارت سوخت بر میگردد؛ یک ماه پیش بود که خبرگزاری فارس و تسنیم از آغاز سهمیهبندی بنزین خبر دادند که ظهر همان روز، وزیر نفت در حاشیه نمایشگاه بینالمللی نفت تهران، با تکذیب آن گفت خبرگزاریهای منتشر کننده این خبر مانند همیشه دروغ میگویند.
با حاکم شدن فضای تردید در جامعه، خبرگزاری فارس طی گزارشی نوشت که منبع اعلام خبر سهمیهبندی بنزین از مسئولان این وزارتخانه بوده است. کدهایی که فارس در گزارش خود به آن اشاره کرد نشان میداد سخنگوی شرکت پالایش و پخش منبع خبر بوده است بطوری که وحید حاجی پور از روزنامه نگاران حوزه انرژی در توئیتر خود با انتشار عکس این مقام مسئول نوشت: کسی که خبر سهمیهبندی را در اختیار فارس قرارداده است کسی نیست جز زیبا اسماعیلی، سخنگوی طرح سهمیهبندی بنزین.
با مشخص شدن درستی خبر سهمیهبندی بنزین و درز این حبر توسط یکی از نزدیکان زنگنه، بیژن زنگنه سکوت کرد و اعلام کرد در صورت اعلام این خبر از سوی سخنگوی طرح سهمیهبندی با وی برخورد انضظباطی صورت گرفت. زیبا اسماعیلی وقتی بازداشت شد در اظهارات خود اعتراف کرد خبر سهمیهبندی را وی به رسانه ها داده است.
این موضوع را سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری خود گفت و تصریح کرد خبر آغاز سهیمهبندی توسط مقامات بالاسری اسماعیلی در اختیار وی قرار گرفته و اسماعیلی هم آن را با برخی رسانهها مطرح کرده و از آنها خواسته این خبر را منتشر کنند. با تکدیب شدن تکذیب وزیر نفت، یکبار دیگر ثابت شد چه رسانههایی اخبار صحیح و درست مخابره میکنند و چه وزارتخانه و وزیری دروغ میگوید.
در آخرین نمونه از تکذیبیهها که قطعاً آخرین آن هم نخواهد بود، وزارت نفت چندین مرتبه موضوع کشف پوز در دفتر وزیر نفت را تکذیب کرد که در هر تکذیبیه، پاسخهای خارج از عرفی را منتشر میکرد. روزی که خبر اتفاقات دفتر وزیر در تاریخ ۲۵ اسفند ۹۷ حاشیه ساز شد، وزیر نفت همان شب در نشستی خبری بدون رد یا تایید این خبر به طور هوشمندانهای از ارائه پاسخ دقیق طفره رفت و اندکی بعد که جزئیات بیشتری از این موضوع افشا شد، اداره کل روابط عمومی وزارت نفت به کلی موضوع کشف پوز در دفتر وزیر نفت را تکذیب کرد.
چندی پیش که ابوترابی نماینده مردم نجف آباد این موضوع را مطرح کرد وزارت نفت بار دیگر ماهیت خبر کشف پوز را دروغ پردازی برخی جریانهای سیاسی و افراد نامید اما به فاصله کمتر از ۲۴ ساعت از صدور این تکذیبیه، و. زارت اطلاعات با صدور اطلاعیهای تکذیبه وزارت نفت را تکذیب کرد و در بند نخست اطلاعیه خود، خبر کشف پوز در دفتر زنگنه را تایید کرد تا بار دیگر مشروعیت تکذیبیههای وزارت نفت زیر سوال برود.
تکذیب تکذیبیههای وزارت نفت در حالی تبدیل به یک رویه شده است که امروز هرچه که این وزارتخانه تکذیب میکند دلیلی است بر صحت و درستی آن. وزارتخانهای که طی ۶ سال گذشته انبوهی از جوابیه و تکذیبیهها منتشر کرده که خیلی بسرعت کذب بودن آنها ثابت شده است.